Wax & Boogie

En els últims anys, Wax & Boogie s’ha convertit en un dels millors i més valorats formats del panorama del blues, del rhythm and blues i del boogie-woogie.

Ster Wax i David Giorcelli han sabut captar com a pocs el vertader esperit de la música tradicional del poble afroamericà per a transformar-lo en el seu propi mitjà d’expressió. El seu coneixement del llenguatge de la música negra és ampli, ric i variat. Ster i David naveguen amb serenitat i aplom pels corrents més variats del gènere.

Shuffles, boogie-woogie, rock‘n’roll, swing o jumps formen part del seu repertori habitual, sense oblidar els intensos i càlids ‘slow down’. En ells podem apreciar la força i el feeling que, tant David al piano i Ster a la veu, com la resta dels músics que els acompanyen, imprimixen a esta modalitat de blues que els negres del ‘South Side’ van desenvolupar a Chicago fa ja algunes dècades.

A més del citat anteriorment, les influències de Kansas City, el blues texà i el r&b dels anys cinquanta estan presents en tota l’obra de la parella i constantment planegen les ombres de Pete Johnson, Albert Ammons, Otis Spann, Esther Phillips, Big Maybelle, Big Joe Turner, Johnny Otis, Amos Milburn o Wynona Carr, entre molts altres grans del període comprés entre els anys quaranta i cinquanta.

Wax & Boogie, s’acompanyen dels més grans músics de l’actual escena nacional per a oferir el millor en tots els seus formats. Músics de gran professionalitat com Reginald Vilardell o Carles Domingo a la bateria, Big Dani Pérez, Toni Solà o Pere Miró al saxo, Oriol Fontanals al contrabaix o Predicador Ramírez a la guitarra; només per destacar alguns dels més dilatats en el món del Rhythm & Blues i la música negra que han format i formen part en l’actualitat de la família Wax & Boogie.

Amb estes combinacions, en el que als seus xous es refereix, asseguren un espectacle d’alt voltatge, sent capaços de captivar l’atenció immediatament, evocant als grans mestres del gènere i, al mateix temps, oferint un repertori amb versions i temes propis.

Ster Wax (veu)
David Giorcelli (piano)
Oriol Fontanals (baix)
Reginald Vilardell (bateria)