Dik Banovich

Photo: Christophe Chanoine

Dik Banovich és un excepcional guitarriste acústic amb una sòlida i sensible tècnica de punteig. Les seues habilitats vocals són úniques i la seua veu encaixa a la perfecció en els sons del tradicional blues rural. De fet, qui ho escolta, pot distinguir una vida i una guitarra integrades en la tradició del blues, però amb influències actuals.

Dik va créixer a Chicago en els 60 influenciat des de molt jove pel blues, el swing i altres estils de música americana amb guitarra. Es va mudar a Escòcia a finals dels 60 on se’l coneixia com “Almost Blind Boy Banovich”, pel seu estil fingerpicking percusiu.

A l’escenari, oferix actuacions de molt alta qualitat construïdes al voltant del blues més tradicional des de l’arrels més profundes del Delta, però deixant espai al swing, ragtime, Americana i folk-blues.

Durant els últims 40 anys, ha estat interpretant la seua mescla de “acoustic roots & blues” en concerts i festivals a Escòcia, Anglaterra, Europa, Escandinàvia, els Estats Units i, fins i tot, Àfrica Oriental.