Vasti Jackson

Guitarriste, vocaliste, compositor i productor de renom mundial, el reconeixement artístic a Vasti Jackson compta amb quatre nominacions al Grammy i amb els següents premis: 2022 JMA Lifetime Achieve, 2019 Polar International Music Award (Playing for change), 2017 Arts Ambassador, 2016 artista d’enregistrament nominat al Grammy (The Soul of Jimmie Rogers), 2015 Albert King Lifetime Guitar Award, ambaixador cultural de 2014, membre del Saló de la Fama dels Músics de Mississipí de 2012 i guanyador del Mississipí Living Blues Legend de 2011.

Vasti (pronunciat Vast-Eye) Jackson és un consumat intèrpret, compositor, arranjador, productor i educador. Des dels seus primers començaments actuant en esglésies i juke joints en McComb, Mississipí, fins a festivals, concerts i teatres a tot el món, Vasti passa sense esforç del blues al soul, al jazz, al gospel, a la world music i més enllà.

Com a actor, Vasti interpreta el paper d’Ike Turner en el musical internacional “Simply The Best” La història de Tina Turner. En 2019 Vasti va interpretar el paper protagonista de Old Lucas en la presentació de Hell In High Water en New Stage Theatre, treballant com a compositor i director musical.

Vasti actualment interpreta el paper principal com Robert Johnson en la presentació teatral Robert Johnson: The Man The Myth The Music, i com Hobo Bill en l’obra de teatre Jimmie Rodgers: Americas’ Blue Yodeler. És artista convidat i compositor de la presentació de l’Orquestra Simfònica de Memphis de Soldier’s Tale de Stravinski.

Com a educador, Vasti es comunica amb entusiasme, compassió, paciència i una habilitat innata per a conéixer a la seua audiència en el seu nivell artístic, acadèmic, intel•lectual i emocional. Amb la Fundació Playing For Change “Creant un canvi positiu a través de la música i l’educació artística”, Vasti ha ajudat a desenvolupar quinze escoles de música en dotze països amb més de dos mil estudiants, des de xiquets en edat de primària fins a adults en programes de mestratge. Vasti utilitza tradicions d’història oral, humor, vocalització, virtuosisme instrumental, participació interactiva, per a alçar l’esperit i augmentar l’intel•lecte a través de la música.

Vasti Jackson ha aparegut en revistes com Guitar Player, Living Blues, Back To The Roots, Nothing But The Blues, Juke Blues, Blues Revue, The’Sip, Blues Matters i moltes altres publicacions. Ha actuat en House of Blues Ràdio Hour de Dan Akroyd, Starz Encore Network, WGN-TV a Chicago i PBS. Ha interpretat, escrit, produït i gravat música per a HBO, VH1, Mississipí Educational Television, British Broadcasting Corp. (BBC) i programes de ràdio i televisió a Austràlia, l’Uruguai, Finlàndia i el Canadà.

Vasti Jackson és l’únic mississipiense que té dos enregistraments nominats al premi Grammy en la mateixa categoria, amb una victòria en el mateix any.

Vasti Jackson (guitarra i veu)
Alex Zayas (guitarra)
Roberto Olori (bateria)
Jaime Julián aka JJ Bass (baix)