Lluís Coloma

Lluís Coloma és un dels pianistes de blues actuals més actius y reconeguts de l’escena europea en el gènere del blues i el boogie woogie. Influenciat des de molt jove pels discos de Jerry Lee Lewis, Roosevelt Sykes i Alan Price, Lluís s’allunya a poc a poc dels estudis de piano clàssic per dedicar-se, de manera autodidacta, exclusivament al rock & roll. Molt prompte mostra la sorprenent habilitat pel blues i el boogie woogie que l’ha portat a ser un dels pianistes de blues més coneguts a Europa.

Guardonat amb els premis “Músic de l’any 2003” i “Artista BluesCat 2006”, Lluís és convidat habitualment a festivals de Blues & Boogie Woogie de tota Europa, on destaca per ser un músic virtuós i original en les seues composicions i execució. Com a pianista internacional, Lluís ha sigut invitat a nombrosos festivals de tot el món, on les seues actuacions són acollides amb una gran ovació per part d’un públic en peu. Com a compositor i autor, Lluís compartix la seua música per tota Espanya en festivals i locals tan coneguts i emblemàtics com el Café Central de Madrid, Jamboree de Barcelona, Festival de Jazz de San Javier, Festival de Jazz de Barcelona, ViJazz Penedès, Festival de Blues de Cerdanyola, Festival de Jazz de Madrid, entre altres i a països d’Europa i Àsia com França, Gran Bretanya, Alemanya, Itàlia, Suïssa, Sèrbia, Hongria i Malàisia… per nomenar alguns.

Des dels seus inicis, este famós pianista valorat per la seua visió innovadora i la seua sorprenent energia, ha anat desenvolupant la seua trajectòria com a compositor musical amb un toc personal en la interpretació d’estos estils què es fan evidents en la creació de les seues pròpies composicions de piano, recollides als seus últims discos. En format trio, piano sol, amb el seu septet o a duo amb grans pianistes de Boogie Woogie & Blues com Carl Sonny Leyland, Barrelhouse Chuck, Mitch Woods, Bob Seeley, Mark “Mr B” Braun, Frank Muschalle… recentment col·labora amb el gran saxofonista de Blues & Rhythm & Blues de Boston Sax Gordon, un dels millors saxofonistes del panorama actual y amb la llegenda del Boogie Woogie Bob Seeley.

Durant la seua carrera com a músic professional també ha tingut l’oportunitat de tocar amb músics de blues famosos com Axel Zwingenberger, Erwin Helfer, Mike Sanchez, Jean-Jacques Milteau, Sax Gordon, Kenny “Blues Boss” Wayne, James Harman, Corey Harris, Phil Upchurch, Manu Dibango, Sharon Jones, Loti Lewis o Joja Wendt, entre altres.