Tommy Castro & The Painkillers

“El més difícil de fer és ser u mateix, arriscar-se i aconseguir apropar els teus fans cap a tu”, afirma l’internacionalment aclamat rocker de soul-blues Tommy Castro. Al llarg de la seua extensa carrera en constant evolució, el guitarriste, cantant i compositor californià sempre s’ha mantingut fidel a ell mateix mentre explora, creix i crea nova música.

És la primera vegada que Tommy Castro visita Espanya i l’escenari del Corbera Blues Festival serà pel que començarà la seua gira per presentar el seu últim disc, “A Bluesman Came To Town”, amb cinc nominacions als Blues Music Awards, els premis més importants de la música blues a nivell mundial.

Nascut a San José, California, el 1955, Tommy Castro va agarrar una guitarra per primera vegada als 10 anys. Va caure davall l’embruixament d’Elvin Bishop, Taj Mahal, Mike Bloomfield i altres artistes de blues de l’època. Quasi tots els actors importants del rock i soul, des d’Ike & Tina Turner fins Janis Joplin, J. Geils Band i Tower Of Power, van fer gires per la zona, i Castro anava a cada espectacle. Va vore a John Lee Hooker, Albert King, Buddy Guy i Junior Wells al mateix bar de blues local, JJ’s, on tocava freqüentment, somniant en triomfar algun dia.

Des del seu debut en solitari el 1994, ha tret 16 àlbums, els últims set amb Alligator, cadascun amb un capítol únic al llibre de Tommy Castro. El seu debut en Alligator, Hard Believer, va ser llançat amb gran èxit de públic i crítica i va guanyar quatre dels sis Blues Music Awards de la seua carrera, inclòs el cobdiciat premi B.B. King Entertainer Of The Year (el premi més alt que pot rebre un intèrpret de blues). El 2012, Castro va despullar la seua música fins a l’essència més pura, creant un so de gran energia amb la formació The Painkillers.

La carretera sempre ha sigut la llar de Castro lluny de casa. Instantàniament encendrà una multitud, els convertirà en fanàtics lleials i després farà que eixos fanàtics tornen per més. Ha viatjat cents de mils de milles i ha fet mils de concerts, liderant les seus bandes en clubs, sales de concerts i festivals de tot el món. El famós guitarriste Joe Bonamassa diu: “Tommy sempre ha sigut el primer entre els guitarristes de blues. Sempre oferix un gran espectacle.”.

Tommy Castro (veu i guitarra)
Randy McDonald (baix)
Bower Brown (bateria)
Michael Emerson (teclats)